След последното актуализиране на световната ранглиста на Международната федерация по волейбол

...
След последното актуализиране на световната ранглиста на Международната федерация по волейбол
Коментари Харесай

Олимпийските шампионки и победителките във VNL срещу България в олимпийската квалификация за пориж 2024

След последното актуализиране на международната ранглиста на Международната федерация по волейбол (FIVB), станаха ясни националните тимове, които ще играят на квалификации за място на Олимпийските игри в Париж през 2024 година

При дамите България е 16-а, със 193 точки.

Първи са настоящите международни шампионки от Сърбия (393 точки), следвани от Италия (391).

Вицешампионките от Мондиал 2022 Бразилия са трети с 381 точки.

И при дамите 24-те тима ще бъдат разграничени в три квалификационни шампионата, които ще се проведат също през идващия декември. Те би трябвало да бъдат определени от листата с 26 тима в класацията; Франция (№ 21) се класира по право като хазаин, до момента в който Русия (№ 8) е навън заради възбраната да участва в интернационалните и континентални събития. Както при мъжете, в случай че войната в Украйна завърши през идващите месеци, “Сборная “ ще бъде измежду участниците в квалификациите вместо Перу (№26).
 Вижте кои тимове ще играят олимпийски квалификации за Париж 2024 при дамите Вижте кои тимове ще играят олимпийски квалификации за Париж 2024 при дамите
Проучване на Sportal.bg откри и кои ще са евентуалните противници на девойките на Лоренцо Мичели на олимпийската подготовка, която ще се организира от 16 до 26 септември през 2023 година, само че към момента не ясно кой ще е хазаин на този шампионат. Традиционно Международната федерация по волейбол (FIVB) дефинира образуването на групите участници в трите квалификационни шампионата по “метода на серпентината - 1-1-1 “.

Ако се следва логиката на FIVB, която централата употребява през последните години, то трите групи и участниците в тях евентуално ще наподобяват по този начин.

Официално Международната федерация по волейбол ще разгласи точния състав на групите на 19 ноември тази година.

Така съгласно предварителните изследвания на Sportal.bg, то България ще попадне в Група С дружно с победителките от Лигата на нациите (VNL) през 2022 година от Бразилия, олимпийските шампионки от Токио 2020 от Съединени американски щати, Полша, Белгия, Пуерто Рико, Република Корея и Украйна, която е водена от Иван Петков, в която единствено първите 2 тима, както и в останалите 2 групи, ще се класират за присъединяване на Олимпийските игри в Париж 2024.

Вероятни групи за олимпийските квалификации по волейбол за дами за Париж 2024:

Група А (Домакин е Япония):

Сърбия

Япония

Турция

Германия

Канада

Колумбия

Мексико

Перу

Група В:

Италия

Китай

Доминиканска република

Нидерландия

Тайланд

Чехия

Аржентина

Словения

Група С:

Бразилия

Съединени американски щати

Полша

Белгия

БЪЛГАРИЯ

Пуерто Рико

Република Корея

Украйна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР